Φωτογραφίες από τη Κορέα

Γενικές φωτογραφίες (6 Φωτογραφίες)

 


Από την αναχώρηση του 13ου Σμήνους Μεταφορών για την Κορέα.

 

 

 

Ο Α/ΓΕΑ Υποπτέραρχος Εμ. Κελαϊδής παραδίδει τη σημαία κατά την αναχώρηση του 13ου Σμήνους για την Κορέα στον αρχηγό της αποστολής Επισμηναγό Ι. Χατζάκη. 

Μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων του ΟΗΕ από ελληνικό αεροσκάφος C-47 στο μέτωπο της Κορέας.

 

 

 

Η απονομή μεταλλίου στην πολεμική σημαία του Τάγματος ΕΚΣΕ.

 

 
 

 

Το ελληνικό C-47 Dakota που ήταν το προσωπικό αεροσκάφος του Στρατηγού Van Fleet, στο οποίο κατ' απαίτηση του είχε γραφεί στα Ελληνικά η λέξη "ΝΙΚΗ". Ο Αμερικανός Στρατηγός είχε υπηρετήσει στην Ελλάδα ως Αρχηγός της Αμερικανικής Αποστολής κατά την περίοδο του Εμφυλίου.

 

 

Από την υποδοχή στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας των πληρωμάτων που επέστρεψαν από την ΚΟΡΕΑ, στις 23 Μαΐου 1955. Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Βουρδουμπάς χαιρετά το πλήρωμα του C-47 Dakota 92-630.

 

 

Από το αρχείο του σμηνάρχου (Ρ) Ιωάννου Κατζαγιαννάκη (7 φωτογραφίες)

 

Παρασημοφορία έξω από το επιχειρήσεων (1953). Φαίνονται από αριστερά προς τα δεξιά Χαιδάρογλου Στυλιανός (Ν), Κατζαγιαννάκης Ιωάννης (Ν), Μαριάς Φώτης (Α/Τ) και ο διερμηνέας.

 

 

Φαίνονται από αριστερά προς τα δεξιά Μαριάς Φώτης (Α/Τ), Ασπιώτης  Σπυρίδων (Α/Τ), Παπαγιαννόπουλος Αριστείδης (Α/Τ) ο  οποίος σκοτώθηκε στις 29/4/1954 με αεροσκάφος Helldiver, Κατζαγιαννάκης Ιωάννης (Ν) και ο Μπάμπης Χρήστος (Ν).

 

 

Φαίνεται ο Κατζαγιαννάκης Ιωάννης (Ν) στις ακτές της Μαντζουρίας το 1953 ( αεροδρόμιο Κ-54).

 

 

 

1953 Πάσχα στη Σεούλ (μονάδα Κ-16). Φαίνεται ο υπεύθυνος για το ψήσιμο των αρνιών Κατζαγιαννάκης Ιωάννης (Ν) όρθιος.

 

 

1953 μετά τον εκκλησιασμό στη μονάδα Κ-10. Φαίνονται από αριστερά προς τα δεξιά. Κατζαγιαννάκης Ιωάννης (Ν),  Καντούντας Ιωάννης (Ν),  Ασπιώτης Σπυρίδων (Α/Τ), οι δύο επόμενοι δεν αναγνωρίσθηκαν, ο διοικητής του σμήνους Καρανάσος, ο ιερέας , Παπαγεωργίου Ηλίας χειριστής και τέλος ο Μπάμπης Χρήστος (Ν). Οι δύο που φαίνονται τα κεφάλια τους δεξιά και αριστερά του ιερέως δεν αναγνωρίσθηκαν πιθανόν να ήταν σμηνίτες.

 

 

Φαίνονται από αριστερά προς τα δεξιά Κατζαγιαννάκης Ιωάννης (Ν) και ο Ασπιώτης Σπυρίδων (Α/Τ).

 

 

 

Στο αεροδρόμιο Daegu. Φαίνονται από αριστερά προς τα δεξιά Κατζαγιαννάκης Ιωάννης (Ν), ο μηχανικός που είναι γονατιστός δεν αναγνωρίσθηκε, Ασπιώτης Σπυρίδων (Α/Τ), αμερικανός σύνδεσμος με το μικρό όνομα John και ο κυβερνήτης Βασιλάκης.

 

 

Τέλος  απόσπασμα από το βιβλίο πτήσεων του Κατζαγιαννάκη που φαίνονται οι πτήσεις του στη Κορέα τον Οκτώβριο1952.